Dnes som sa pospevujúc a poskakujúc po kuchyni pustila do nasledovných rýchloviek. :)
Možno je trochu odvážne skĺbiť do kopy takúto variáciu zelenín, ale nakoniec výsledok nebol najhorší.
Na trochu oleja sme si opražili 3 hlávky cibile: 2 biele a jednu fialovú, pridala som trochu cesnaku, čierne korenie, rascu, papriku a podliala som to vodou. Nakoniec som ešte pridala zmes mexickej zeleniny. Ak by bolo viac fazule a kukurice, v celku by sa to tam hodilo. Prihodila som kvli chuti ešte jeden bujón a nakoniec som počkala, kým mi to zovrelo. Podávala som korúce s kúskami tvrdého syra. :)
Ako druhé menu sa podávali rybie filety na slnečnicových semiačkách. V podstate veľmi jednoduchá a rýchla klasicka. Na dno panvice som naliala slnečnicový olej, opražila rybie filety z oboch strán, s tým, že som osolila, pridala som korenie na ryby, pár kvapiek citrónu a potom slnečnicové semiačka a trochu čili papričiek... opražilo sa to pekne z oboch strán do chrumkava, aj semiačka a chutný zázrak bol na svete... ako hovorím, rýchle, jednoduché a hlavne s láskou robené a chutné.
Mne sa dnes nechcelo robiť veľa prílohe, takže som uvarila len ryžu s cibuľkou, lebo tá sa hodí aj k ďalšiemu jedlu, čo som varila. :)
Mám veľmi rada sladko kyslú chuť a to ešte keď je trochu premiešaná so slaným mäskom, to ja naozaj môžem.
Takže som si rozpálila na panvici olej a pridala pokrájané morčacie prsia, posolila som to. Keď boli už do zlatista opražené, pridala som pol šťavy z citrónu a za lyžicu medu, poriadne premiešala, pridala slnečnicové semiačka (môžu byť aj sezamové), ktoré mi s medom trochu skaramelizovali.
Jednoduché, ale chutné... ešte som to podliala kvapkou červeného vína...
Ak je vôbec niečo smutnejšie ako neuznaný génius, je to nepochopený žalúdok.
Honoré de Balzac
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára