skip to main |
skip to sidebar
Lokše - moje prvé
Potrebujeme:uvarené zemiaky v šupke, soľ, hladká múkaPrípava:Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a ošúpeme ich. Následne ich ostrúhame na strúhadle na jemno. Pridáme soľ a múku, aby cesto zostalo mäkké, ale nelepilo sa. Ja som dávala na 500 g zemiakov asi tak 1/3 múky, čiže okolo 170 g.Všetko spolu spracujeme a urobíme si valček, ktorý narežeme na menšie kúsky. Z nich si vyvaľkáme cesto do tvaru lokše. Popicháme ho nožíkom a opečieme na panvici bez masti. Ak je opečené z oboch strán, tak dáme na tanier a bohate potrieme kačacou masťou!
Prikryjeme, aby zostali mäkké a vláčne!
Dobrú chuť!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára