streda 20. marca 2013

Lokše - moje prvé

Potrebujeme:uvarené zemiaky v šupke, soľ, hladká múkaPrípava:Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a ošúpeme ich. Následne ich ostrúhame na strúhadle na jemno. Pridáme soľ a múku, aby cesto zostalo mäkké, ale nelepilo sa. Ja som dávala na 500 g zemiakov asi tak 1/3 múky, čiže okolo 170 g.Všetko spolu spracujeme a urobíme si valček, ktorý narežeme na menšie kúsky. Z nich si vyvaľkáme cesto do tvaru lokše. Popicháme ho nožíkom a opečieme na panvici bez masti. Ak je opečené z oboch strán, tak dáme na tanier a bohate potrieme kačacou masťou! 
Prikryjeme, aby zostali mäkké a vláčne!


Dobrú chuť!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára