POTREBNÉ PRÍSADY
1 baklažán, 2 uvarené vajíčka, slnečnicové a tekvicové semiačka, 1 jarná cibuľka, 2 strúčiky cesnaku, 2 plátky parmskej šunky, 2 plátky syru, soľ, farebné korenie (stačí aj čierne), ale najlepšie je čerstvo namleté, olivový olej
POSTUP PRÍPRAVY
Baklažán si prekrojíme na polovicu a vydlabeme dužinu. Pokvapkáme ho olejom, nakrájame do neho plátky cesnaku a okoreníme.
Následne si dáme pražiť semiačka. Medzitým si nastrúhame vajíčka uvarené na tvrdo, pridáme opražené semiačka, nakrúžky pokrájanú cibuľku, osolíme a dobre zamiešame.
Na polovičky baklažánu si dáme parmskú šunku, naložíme na ňu plnku.
Prikryjeme plátkom syra.
Všetko dáme zapiecť do rúry, kým nám syr nechytí zlatistú farbu! :)
Podávame s čerstvou zeleninou, po prípade chrumkavým pečivom a nejakou omáčkou: cesnakovou, chrenovou, alebo len bielym jogurtom.
Chutí dobre i s chladeným bielym vínom! :)
Dobrú chuť!!!
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára