pondelok 18. marca 2013

Plnený baklažán

POTREBNÉ PRÍSADY

1 baklažán, 2 uvarené vajíčka, slnečnicové a tekvicové semiačka, 1 jarná cibuľka, 2 strúčiky cesnaku, 2 plátky parmskej šunky, 2 plátky syru, soľ, farebné korenie (stačí aj čierne), ale najlepšie je čerstvo namleté, olivový olej


POSTUP PRÍPRAVY

Baklažán si prekrojíme na polovicu a vydlabeme dužinu. Pokvapkáme ho olejom, nakrájame do neho plátky cesnaku a okoreníme.


Následne si dáme pražiť semiačka. Medzitým si nastrúhame vajíčka uvarené na tvrdo, pridáme opražené semiačka, nakrúžky pokrájanú cibuľku, osolíme a dobre zamiešame. 

Na polovičky baklažánu si dáme parmskú šunku, naložíme na ňu plnku.

 Prikryjeme plátkom syra. 

Všetko dáme zapiecť do rúry, kým nám syr nechytí zlatistú farbu! :)
Podávame s čerstvou zeleninou, po prípade chrumkavým pečivom a nejakou omáčkou: cesnakovou, chrenovou, alebo len bielym jogurtom.

Chutí dobre i s chladeným bielym vínom! :)

Dobrú chuť!!!



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára